Onze diensten

Wij garanderen een kwaliteitsservice dankzij onze jarenlange ervaring.

Administratieve procedures

Wij doen de aangifte van overlijden bij de gemeente, waardoor wij de verschillende documenten kunnen verkrijgen die nodig zijn voor het goede verloop van de begrafenis en de stappen die daarna moeten worden ondernomen.

Begrafeniscontract

Vooruitlopen op iemands begrafenis betekent nadenken over het ontlasten van degenen om wie we geven. Dit kan via een verzekeringspolis of een vooraf betaald contract met de uitvaartondernemer.

Met deze oplossing kunt u de zorg voor uw naasten verlichten en bent u er zeker van dat alles gebeurt zoals u dat wilt. U hebt de keuze tussen een verzekering en de vooruitbetaling van uw contract bij de begrafenisonderneming.

Deze oplossing maakt het mogelijk om het beheer te vereenvoudigen en is bovendien de garantie om uw wensen te realiseren.


Verzorging van de overledene

Respect, waardigheid en menselijkheid zijn de fundamenten van ons beroep.

Het bedrijf H. Bouvy & zoon zorgt samen met een heel team zeer bekwame mensen voor de verzorging van de overledene en dit volgens de vooropgestelde fundamentele waarden.


Natuurlijke en kunstbloemen

Onze diensten omvatten het bestellen van natuurlijke bloemen met kaart en/of lint.

Wij bieden in onze winkel eveneens een ruim assortiment aan bloemen in zijde, al dan niet voorzien van een lint of kaartje en dit op maat van ieders wensen en budget.


Repatriëring, vervoer en overbrenging

In Brussel, in België en over de hele wereld.

De begrafenisonderneming H. Bouvy & zoon beschikt over de expertise en de nodige vaardigheden om de overledene naar de plaats van de laatste rust te vervoeren.


Monument

Het personaliseren van de rustplaats van een dierbare is een zeer belangrijke stap waarbij wij u graag bijstaan.

Het team kan u helpen met alle regelingen zoals plaatsing, verwijdering, extra belettering.

Een offerte opvragen is steeds mogelijk.


Funérarium

Funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique

Ons gebouw

Ons uitvaartcentrum “Poussières d’Etoiles” werd in 2009 ingehuldigd en is het enige in de omgeving van Elsene, uitgerust met de meest moderne technologie.

Ons gebouw biedt u maar liefst 3 privékamers met verschillende sferen.

Niet onbelangrijk : Funerarium Poussières d’Etoiles beschikt over privé parkeergelegenheid voor de directe familie.

Funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique

Ceremonie- of meditatieruimte

Onze zaal is multireligieus en kan worden aangepast en gepersonaliseerd.

De ceremonie vindt plaats volgens de wensen van de familie en als er behoefte is aan een officiant kunnen wij die aanbevelen.

Ceremoniële of meditatieruimte

Onze zaal is beschikbaar voor meerdere geloofsovertuigingen, bovendien is ze modulair en aanpasbaar.

Muziek

Wij beschikken over een groot muziekrepertoire en de installatie is compatibel met andere multimedia.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons team als u vragen heeft over onze faciliteiten.

Funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique

Videoconferentie

U wilt de ceremonie uitzenden zodat een familielid deze van op afstand kan meevolgen ?

Deze dienst is beschikbaar bij onze professionele digitale partner.

“Er is iets sterkers dan de dood, het is de aanwezigheid van de afwezige in de herinnering van de levende…”

Jean d’ Ormesson

Bijna een eeuw geschiedenis!

Funérarium des funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique
Funérarium des funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique
Funérarium des funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique
Funérarium des funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique
Funérarium des funérailles Bouvy à Bruxelles - Ixelles - Belgique

Uitvaartonderneming BOUVY is van vader op zoon gevestigd in Elsene en kent al een lange traditie in een vak dat in zijn huidige vorm nog niet zo lang bestaat als men zou denken.

René Bouvy is begin vorige eeuw begonnen met een uitvaartdienst voor enkele klanten. Al snel werden ook kisten aan huis geleverd en rouwkapellen opgezet in de woning van de overledene.

Zijn zoon Henri Bouvy vestigt zich in 1953 nog steeds in Elsene in de nummers 22-24 van de Gustave Biotstraat. Hij is schrijnwerker van opleiding en legt zich toe op de fabricage van doodskisten. Hij zet de activiteit van zijn vader voort en maakt er zijn voltijds beroep van.

In januari 1990 geeft Patrick Bouvy de definitieve naam aan het bedrijf: Funérailles Henri Bouvy & Fils (Uitvaartonderneming Henri Bouvy & Zonen)

De opvolging is thans verzekerd door de initiatiefnemer voor het enige funerarium op het grondgebied van Elsene. Tijdens zijn langdurig bestaan heeft het familiebedrijf Bouvy buitengewone ‘diensten’ geleverd, waarvan hierna enkele voorbeelden:

  • In mei 1978 werden Franse legioensoldaten en Belgische para’s in Kolwezi gedropt om meer dan 3.000 Europese gijzelaars te bevrijden die door rebellen werden vastgehouden. Hoewel bij deze operatie weinig militaire slachtoffers vielen, verloren meer dan 170 burgers het leven. De firma Bouvy werd belast met het organiseren van de afscheidsceremonie van de gerepatrieerde Belgische lichamen op het Belgische grondgebied.
  • In juli 1978 werd ons land door een nieuwe ramp in rouw gedompeld doordat een tankwagen met propyleen van de weg afreed en vuur vatte. Er volgde een gigantische explosie die 280 doden maakte. 36 Belgische lichamen werden door een C-130 van de luchtmacht gerepatrieerd. De firma Bouvy zorgde voor de bouw van de rouwkapel op de site van Melsbroek en voor de uitvaartplechtigheid.
  • In maart 1987 zonk de Herald of Free Enterprise voor de haven van Zeebrugge. Er vielen 193 slachtoffers. De werkplaats van uitvaartonderneming Bouvy leverde in 3 dagen tijd de houten doodskisten en de interne zinken kist die moest dienen voor de begrafenis van de eerste slachtoffers die uit het wrak geborgen werden. Bij wijze van anekdote kunnen we vermelden dat de vrachtwagens van het Belgische leger die de kisten vervoerden er meer dan uur over deden om de kust te bereiken wegens de grote toeloop van ramptoeristen die zich ter plaatse begaven om het gezonken schip te gaan bekijken.
  • In november 1994 vond de begrafenis plaats van Louis Henry, eerste schepen en schepen van burgerlijke stand van Elsene, die tijdens zijn 25-jarig mandaat 26.000 koppels in de echt heeft verbonden.
  • In juli 1996 crashte een C-130 van het Belgisch leger in de luchthaven van Eindhoven in Nederland. De bemanning trad heldhaftig op om de passagiers te redden en liet daarbij zelf het leven. Uitvaartonderneming H. Bouvy & Zonen zorgde voor de begrafenis van vier van de bemanningsleden.
Annie Tielemans
Annie Tielemans
27/04/2022
Cela fait des années que nous faisons appel à la société BOUVY & Fils. Nous avons toujours été très satisfaits du service, de l'accueil ainsi que du professionnalisme qui se transmet de génération en génération. Une société familiale à recommander si vous souhaitez être traité avec respect et surtout budgétairement très abordable. Merci pour vos bons soins
Olga Papaye
Olga Papaye
24/01/2022
Caroline VH
Caroline VH
27/11/2021
Lors du décès de ma Maman, nous avons été accueilli avec beaucoup de tact. Vu le désarroi dans lequel nous étions nous avons été très bien conseillés et aidés. Je recommande vivement. Grand merci à toute l'équipe. Caroline
Ruby Colibri
Ruby Colibri
20/01/2021
Très à l'écoute et pro actif. Empathie et discrétion... Je recommande cette maison de tradition, gérée de père en fils... De plus, très patients, le personnel reste tout sourire et s'adapte très bien à l'humain face à elle... (NB: montage florale par flower Garden de Saint George sur Meuse)
Geoffrey Vang
Geoffrey Vang
07/07/2019
Caroline Walcot
Caroline Walcot
05/04/2019
La cérémonie organisée par Bouvy était superbe - simple, calme et sereine. Je ne saurais trop féliciter leur gentillesse et leur compassion pour les personnes qui organisent leurs premières funérailles. Leur attention jusque dans les moindres détails de la cérémonie allait de pair avec l’efficacité des tâches administratives et de la logistique. English original follows: The funeral service organised par Bouvy was superb - simple, calm and serene. I cannot give enough praise to their gentleness and compassion towards people organising their first funeral. Their attention to even the smallest detail of the ceremony went hand in hand with efficiency for all the paperwork and logistics.
Alba Glass
Alba Glass
07/01/2018
Ecoute, aide et professionalisme au moment oú on en a le plus besoin.
CHRISTIAN VERGEYLEN
CHRISTIAN VERGEYLEN
31/01/2017
"]